Om angst for opkast – emetofobi

Om angst for opkast – emetofobi

emetofobi angst for opkast

Lider du af emetofobi (angst for opkast)?

Læs min nyere og uddybende artikel om emetofobi eller den korte 10 ting, du skal vide om emetofobi.

Emetofobi er angst for opkast. Jeg er ekspert i behandling af emetofobi

Emetofobi er en irrationel frygt eller decideret angst for opkast. Der er selvfølgelig ingen af os, der ligefrem elsker at kaste op, men for mennesker med emetofobi er det blevet til en decideret angst. I de seneste 6 år har over halvdelen af mine klienter været i terapi for at slippe deres emetofobi. Emetofobi er således det problem, jeg gennem årene har guidet flest mennesker til at slippe – og i langt de fleste tilfælde går det meget hurtigt. Nedenfor kan du læse meget mere om emetofobi, hvad det er, og hvordan du kan slippe den. Allernederst kan du også læse Mias historie, og hvordan hun hurtigt slap sin angst, selvom den var så slem, at den forhindrede hende i et normalt liv. Jeg har mødt mange som Mia gennem årene (du kan også se link til andre udtalelser). Emetofobi er nemlig mere almindeligt end de fleste tror.

Mange tror de er alene med deres emetofobi

Desværre tror mange, at de er alene med deres irrationelle angst. Men hvis du har emetofobi, er der mange, der har haft det før dig og mange, der har det samtidigt med dig. Vi taler bare ikke så meget om det. Derfor tror mange desværre, de er alene, men du er ikke alene om at opleve den irrationelle frygt, som emetofobi er. Du kan ikke gøre for det, men du kan gøre noget for at slippe den. Nederst på siden kan du læse Mia og Marlene fortælle om, hvordan de slap fobien. i. Hvis du vil høre mere om emetofobi, og høre mere om mine emetofobiforløb, er du er velkommen til at booke en gratis uforpligtende snak om angst for opkast. Du kan kontakte mig her. 

Emetofobi, hvad er det?

Emetofobi er det latinske ord for angst for opkast. Der er selvfølgelig ikke nogle af os, der er super glade for at kaste op, men de fleste af os har et afslappet naturligt forhold til det på nøjagtig samme måde, som vi har det til forkølelser eller ondt i knæet. Men for mennesker med emetofobi, er det blevet til en irrationel frygt, som forhindrer dem i at leve det liv, de ønsker. De bruger meget af deres livsenergi på at være bange og skanne omgivelserne for tegn på fare for opkast.

Hvis du er en af dem, skyldes det bare, at din hjerne har fået en fejlprogrammering. En del af din hjerne tror altså, at opkast er ligeså farligt som f.eks. at gå over vejen uden at kigge sig for, gå ind til en løve i zoologisk have eller lignende. Den del af din hjerne er ikke rationel, og derfor reagerer din krop med frygt eller decideret angst for opkast. Den gør det i den bedste mening for at beskytte dig, fordi den tror, det er farligt. Fordi det er irrationelt, kan de fleste ikke tænke sig ud af angsten med logik. Så grundlæggende set skal vi have fat i den mere instinktive del af hjernen, der afgør, hvad der er farligt og ufarligt. Den skal have hjælp til at forstå, at den kan slappe af og være tryg omkring opkast.

Som hypnoterapeut, psykoterapeut mm. arbejder jeg med at støtte mennesker til at omprogrammere de fejlprogrammeringer, som de ønsker at ændre. Og jeg vil også rigtig gerne samarbejde med dig, om at slippe din emetofobi. Det er ret simpelt. Det handler om at få omprogrammeret hjernen til at have en rationel og sund holdning til opkast.

Reaktioner fra omverdenen, når man har emetofobi

Mange af de klienter har oplevet at omgivelserne, og desværre også indimellem behandlere, ikke rigtig forstår dem. Ofte er de blevet mødt med: ”Jamen jeg kan da heller ikke lide at kaste op. Kan du ikke bare sige til dig selv, at det ikke er farligt.” Men det er jo præcis det, du ikke kan, hvis du har emetofobi. Du skal vide, det er, fordi de ikke forstår, hvad emetofobi er for en størrelse. Og du kan altså ikke gøre for, du har emetofobi! Det er jo ikke med vilje. Til gengæld kan du med vilje vælge at gøre noget ved det og gå i behandling for at slippe din emetofobi.

Jeg oplever også, at mange er flove over at have problemet og derfor ikke fortæller det til så mange. Men du kan vitterlig ikke gøre for det, på samme måde som mennesker der er højdeskræk, angst for at tale i forsamlinger, angst for edderkopper osv. heller ikke kan gøre for det. Min professionelle erfaring er, at mennesker med emetofobi generelt set lider mere end mennesker med andre fobier. Det har det nemlig med at sprede sig til andre fobier eller OCD-lignende adfærd.

Noget af det, der er rigtig ubehageligt med frygten for opkast er netop, at den ofte udvikler sig til en social fobi, transport fobi og/eller unaturligt forhold til mad. Således at fobien udvikler sig til fobi for andre situationer, der potentielt kan føre opkast eller blot kvalme med sig. Derfor er min erfaring at dem med emetofobi er nogle af dem, der lider allermest. Derfor er det så tilfredsstillende at se mine medmennesker slippe denne fobi og dens konsekvenser og få det liv, de drømmer om.

Kan du genkende et eller flere af nedenstående punkter:

 • Du bruger overdrevent meget energi på at lægge mærke til, om mennesker ser syge ud
 • Du undgår eller har det ubehageligt i situationer, hvor dine medmennesker er syge
 • Du har svært ved at hjælpe dine kære hvis de er syge eller kaster op
 • Hvis du har børn, holder du øje med, om der er opkastsyge i daginstitutioner
  • Måske holder du dem unødigt hjemme
 • Du har ikke lyst til at køre med bus, tog, metro eller flyve, fordi folk kan være syge, blive køresyge eller du selv kan blive dårlig på turen
 • Du vasker overdrevent meget hænder for at undgå at blive smittet
 • Du har ikke lyst til at være i selskab med berusede mennesker
 • Du er bange for at blive syg og skulle kaste op
 • Du kan/vil ikke have medicin eller piller
 • Du er overdrevent påpasselig med hvad og hvor du spiser
 • Du er bange for graviditetskvalme
 • Du kan tænke dig til at have kvalme
 • Du er bange for at være eller spise i andre lande eller steder
 • Du holder ekstra øje med dem, der laver mad
 • Du holder ekstra øje med holdbarhedsdatoer på mad
 • Du har måske OCD-tendenser omkring håndvask eller andet
 • Du føler modstand ved at gå i skole eller på arbejde
 • Du har ekstra opmærksomhed på mads holdbarhed, og hvordan det er lavet
 • Du oplever vinterperioden ekstra slem

Hvordan foregår et forløb til at slippe emetofobi?

Lider du af emetofobi, så er et forløb måske noget for dig. Et grundforløb består af 3 omgange plus nogle øvelser derhjemme. Et sådant forløb er, for langt de fleste, nok til at slippe emetofobien. Der er nogle, som har brug for flere sessioner. Desværre kan jeg ikke forudsige, hvem der har brug for mere og for hvem forløbet er nok, men for langt hovedparten er dette forløb nok. Nogle få vælger endda ikke at bruge den sidste session, fordi de er kommet sig. Også selvom mange ikke tror på, de kan komme af med det, når de kommer første gang.

Du vil ikke blive udsat for opkast eller noget lignende i et forløb hos mig. Det, du bliver udsat for, er kun det, som naturligt sker i din egen hverdag og som var sket, selvom du ikke gik i et forløb hos mig. Det kan du så bruge til at teste hvor meget bedre, du har fået det og til at se, hvordan det går.

Intentionen er at gøre forløbet så behageligt som muligt. Hvis du lider af emetofobi har du formentlig allerede lidt nok.

Jeg starter aldrig et forløb op uden en kort indledende samtale på telefonen, så du kan se, om jeg er den helt rigtige til at støtte dig i at slippe din emetofobi, og få det liv du drømmer om. Du er derfor velkommen til at ringe og få en gratis uforpligtende samtale på 52508181 og høre mere om, hvordan jeg arbejder med emetofobi. Eller skrive til mig her, så aftaler vi et tidspunkt for en gratis samtale.

I de seneste seks år er emetofobi det, jeg har hjulpet flest mennesker med at slippe. Det er fantastisk at se mennesker slippe emetofobien og leve videre uden den.

Læs nedenfor, hvordan Mia slap Emetofobien og fik et emetofobifrit liv på kort tid.

Behandling af emetofobi – læs Mias historie: Nu kan jeg besøge min syge mormor!

Er du også træt af din emetofobi?

Tag det første skridt og kontakt mig her eller ring på 52 50 81 81 og få en GRATIS UFORPLIGTENDE snak.

Jeg vil så gerne hjælpe dig til et emetofobifrit liv, ligesom jeg har støttet så mange andre til at slippe deres emetofobi.

Hør mig fortælle lidt mere om symptomer og mine erfaringer med emetofobi i videoen herunder. Måske kan du genkende dig selv eller nogen du kender i noget af det, jeg fortæller?

Kærlig hilsen
Charlotte Bang

Læs min nyere og uddybende artikel om emetofobi eller læs den korte 10 ting, du skal vide om emetofobi.

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere