Slip angst med mentaltræning og hypnose

Angst mentaltræning elitesport. Opnå toppræstationer

Slip angst med mentaltræning og hypnose

Kæmper du med angst i din sport, er du ikke alene

Angst i elitesport og sport på alle niveauer er mere almindeligt, end man måske lige forestiller sig. Desværre står angst ofte i vejen for at opnå de resultater, der står mål med det fulde potentiale og indsats. Det kan endda forhindre, at man bliver elitesportsudøver, selvom både talent og indsats er til stede.

Angst er en udfordring, som både eliteatleter og sportsudøvere på alle niveauer kan stå overfor, hvilket ofte resulterer i dårligere præstationer og øget risiko for skader. Ikke desto mindre behøver det ikke være sådan. Min erfaring viser, at det som regel er nemt at slippe en angst. Angst er i sin kerne en misforståelse – en løgn, en fejlprogrammering, der desværre føles sand, så længe en del af os tror på den. Men misforståelser kan korrigeres, og løgne føles kun sande, indtil alle dele af os har forstået, det kun var en løgn. Heldigvis er det derfor muligt at frigøre sig fra angst og genvinde følelsesmæssig kontrol.

At blive fri for angst kan være det, der ændrer spillet fra at tabe til at vinde. Der er utallige gode grunde til dette, som jeg vil uddybe senere. Desuden er livskvaliteten uden angst betydeligt forbedret og udgør en væsentlig faktor for mentalt helbred og trivsel både som menneske og eliteatlet.

Døjer du med angst i din sport?

Er du en eliteatlet, der kæmper med angst i din sport? Eller er du en ambitiøs sportsudøver, der drømmer om at tage din præstation til det næste niveau, eller endda mange niveauer op? Så er jeg her for at hjælpe dig med din angst og mentaltræning hele vejen igennem. Book en gratis telefonsamtale, hvor du kan lære mere om mine resultater med at behandle angst i sport og mentaltræning. Det øvre loft – den maksimale grænse for dine præstationer – er det, du tror, du er værdig til. Og dette kan ligesom angst, ændres med mentaltræning.

“Irrationel angst er blot en misforståelse og
misforståelser kan rettes”

Sådan påvirker angst din præstation

Når jeg adresserer angst i sport, handler det om den hæmmende angst, der kan gøre både præstation, træning, og indlæring vanskeligere. På den anden side er det klart, at være positivt tændt og i en peak performance tilstand er afgørende for at opnå maksimal præstation og levere 100% hver gang.

Det er altafgørende at kunne præstere til dit fulde potentiale ved at bringe dig selv i en tilstand af peak performance på et splitsekund, især når ydre eller indre faktorer gør det vanskeligt at opretholde denne tilstand eller pludseligt trækker dig ud af den. Angst er en blandt flere faktorer, som kan hæmme denne tilstand. For at peak performe er det nødvendigt at eliminere alt, der dræner din energi, og fokusere på det, der giver dig energi. Angst er en stor energisluger. Når du træder ind i arenaen, handler det også om den energi, du udstråler.

Angst i træning

Angst under træning, indlæring samt før og under atletiske konkurrencer sluger livsenergi og forstyrrer dit fokus, og kan derfor forstyrre din præstation som atlet. Angst får kroppen til at spænde unødigt op, hvilket gør det vanskeligere at komme i flow.

Angst i elitesport - slip angst med mentaltræning

Spændte muskler har ikke det samme overskud at give af, da selv mikrospændinger tager noget af energien. Med andre ord kan musklerne opleve forskellige grader af udmattelse efter at have været anspændte uden god grund. Musklerne omkring vores øjne spænder også ofte op, når vi føler os ængstelige. Den koordinerede bevægelse af styrke og hastighed samt fokus, der kræves af atletiske præstationer, kan derfor blive påvirket. Det gælder derfor om at undgå, at din krop er anspændt på forhånd eller på tidspunkter, hvor opspænding af visse muskelgrupper ikke er nødvendig for at udføre den på et hvert tidspunkt givne opgave. Selv unødvendige mikrospændinger kræver energi, så jo mere du kan minimere enhver form for ængstelse og angst, både relateret til din sport og generelt i livet, jo bedre sætter du dig op til toppræstationer. I elitesport, hvor marginalerne tæller, kan dette være afgørende, og er det nok oftere, end vi tror.

Typer af angst i forbindelse med sport

Der er forskellige typer af angst som kan påvirke sportspræstationer, her er nogle af dem jeg har hørt gennem de sidste 12 år hvor jeg har arbejdet med angst af forskellige slags og mentaltræning.

Angst for at komme til skade. Denne angst kan typisk opstå, hvis man engang har slået sig slemt eller er kommet til skade i en bestemt situation, så vil kroppen huske og naturligt prøve at undgå en lignende situation. Og ja ofte oplever jeg, at man ikke behøver at være kommet til skade eller at have slået sig for at blive unødigt bange. Men uanset den oprindelige årsag, hvis du har denne angst, vil den typisk føre til at du trækker dig i situationer, hvor du har har brug for at give den fuld gas. Og paradoksalt nok kan denne angst også risikere at øge risikoen for skader, fordi vi spænder unødigt op.

Præstationsangst – angst for præstationssvigt

Angst for præstationssvigt – også kendt som præstationsangst – er en udfordring, som mange elitesportsudøvere oplever, men som ikke altid adresseres åbent. Jeg forstår, hvor belastende det kan være at kæmpe med denne frygt, og jeg er her for at hjælpe dig med at bryde fri og opnå dine sportsmæssige mål uden begrænsninger. Præstationsangst kan manifestere sig som frygt for fiasko, frygt for at skuffe andre f.eks. sit hold, frygt for ikke at leve op til tidligere resultater og frygt for ikke at leve op til forventningerne, både egne og andres. Præstationsangst kan ligesom anden angst være en betydelig hindring for at præstere til sit yderste potentiale som elitesportsudøver.

Angsten for ikke at være god nok er den mest forekomne angst, som de fleste af os nok har stiftet kendskab til på et eller andet tidspunkt. Vi kan ikke præstere bedre, end det vi tror, vi er værdige til. Hvis vi tvivler, på om vi er værdige til at have succes, vil det sætte et loft for, hvor langt vi kan nå. Du fortjener at have succes som sportsudøver. Og hvis en del at dig tvivler på det, kan det sætte en kæp i dit hjul. Nogle gange ved vi ikke engang den er der. Men uanset kan vi trække kæppen ud af dit succeshjul, så det ruller derudaf.

De negative konsekvenser af angst i sport

Angst kan være forskellen på at vinde og tabe

De konkrete negative konsekvenser afhænger selvfølgelig af, hvad du som atlet er angst for. Det kan også bare være at være lidt bange. Men angst påvirker i sidste ende både præstation og livskvalitet negativt. Og hvad er det hele værd, hvis du ikke fuldt nyder processen – Livet – undervejs? Hvad er resultater uden livskvalitet, indre tilfredsstillelse og glæde undervejs? Her er nogle af de negative konsekvenser af angst, jeg typisk støder på i elitesport:

  • dårligere indlæring af nye spring, kørsler, mm.
  • langsommere restitution – en krop i angst restituerer dårligere
  • undgår og trækker sig fra situationer eller elementer af sporten
  • Angst for at træne til max
  • mindre flow – det er svært at være i flow, når man er angst
  • angst bruger rigtig meget livsenergi, så der er mindre energi til at træne og have overskud
  • immunforsvaret skal bruges til at rydde op i træningsaffaldsstoffer. Immunforsvaret har brug for ro og et afslappet sind for at bygge sig selv op. Når kroppen ikke har restitueret ordenligt, er der større risiko for overbelastningsskader.
  • Når kroppen har en afslappet grundtilstand, er der større energioverskud til at give den fuld gas under konkurrence og træning. I kampsport, er man afslappet, lige indtil man giver den fuld gas, fordi så er man stærkere og hurtigere i det øjeblik, man spænder op.

Mentaltræning

Jeg tilbyder skræddersyet mentaltræning, der er designet til at hjælpe dig med at opnå og opretholde dit peak performance state, uanset omstændighederne. Ved at fjerne de mentale blokeringer, der hindrer dig i at performe på dit allerbedste niveau, og ved at fokusere på at optimere din energi, kan jeg hjælpe dig med at nå dit fulde potentiale som atlet. Du vil arbejde sammen med dit ubevidste sind for at opnå hurtige og effektive resultater. Jeg kan også hjælpe med at håndtere angst af enhver slags i forbindelse med både sport og livet. Herunder også angst for en evt. operation. Lad os sammen skabe det mentale fundament, der er nødvendigt for at lykkes med at træde ind i arenaen med tillid og styrke. Jeg kan hjælpe dig hele vejen rundt med mentaltræning. Hvem er du nødt til at være for at vinde? Hvem vil du være som menneske og atlet? Jeg tilbyder altid en gratis uforpligtende samtale, hvor du kan høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Derfor er hypnose en fordel i mentaltræning

For dig som elitesportsudøver er mentaltræning med hypnose en avanceret og effektiv metode. Det kan hjælpe dig på et dybere bevidst og ubevidst plan med at optimere dine præstationer og opnå dit fulde potentiale. Der er i øvrigt ingen der kender sit fulde potentiale. Der er altid et nyt niveau. Gennem dybdegående mentaltræningsteknikker og fokuserede suggestioner kan hypnose arbejde på flere niveauer for at forbedre både din fysiske og mentale tilstand som elitesportsudøver. En ressourcefuld tilstand er altafgørende for præstation.

En af de primære fordele ved at integrere hypnose i mentaltræning er evnen til at få adgang til det underbevidste sind. Menneskets sind rummer en skattekiste af ressourcer og potentiale, som ofte forbliver uudnyttet i den vågne tilstand. Ved at træde ind i en tilstand af trance under hypnose bliver det muligt at omgå de bevidste begrænsninger og adressere underliggende mentale barrierer, såsom frygt, tvivl og negativ selvsnak. I hypnose erstattes de med selvtillid, selvsikkerhed, og positiv selvsnak.

“Mentalstyrke er altafgørende i elitesport”

Det siger atleterne

Slip frygten med hypnose - springgymnaster

Slap frygten for baglænsspring

Springgymnaster slap angsten for baglænsspring.
Vi er et par tvillingepiger på 15 år, som går til springgymnastik. Springgymnastik handler meget om at turde forskellige spring, men vi var begge meget bange for en del spring, og derfor bestemte vi os for at prøve hypnose. Gennem den hypnose Charlotte gav os, er vi nu tilbage og springer vores spring igen. Charlotte har været en stor hjælp for os, og vi kan varmt anbefale hende.

Venlig hilsen tvillingerne

angst for spring i wakeboarding

Slap min angst for wakeboarding spring

Jeg blev pludselig bange for at lave spring i wakeboarding. Selvom jeg er wakeboarder på meget højt plan, så var jeg pludselig nervøs, og turde ikke længere alle de ting, jeg kunne normalt og slet ikke lære nye ting. Jeg opsøgte derfor Charlotte Bang, som på kort tid hjalp mig af med skrækken. Nu tør jeg igen wakeboarde og både øve nye ting og lave alle de ting, jeg allerede kan. Tak, Charlotte!

Henrik

Angst for spring og løft i kunstskøjteløb skøjteløb. Slip angsten i sport

Kunstskøjteløber slap angst for nye spring

Jeg er kunstskøjteløber på eliteplan, og havde pludseligt fået angst for at indøve nye spring og løft. Jeg gik derfor i mentaltræning hos Charlotte, som hjalp mig til at slippe min angst. Så nu kan jeg igen lære og øve nye spring og løft.

Laura

JEG ER

CHARLOTTE BANG

Jeg hjælper elitesportsfolk med at peak performe. Det gør jeg ved hjælp af mentaltræning og hypnose. Her arbejder vi med at fjerne blokeringer, herunder angst, og få et peak performance mindset.

Som teenager var jeg konkurrencerytter. Og jeg har de sidste 20 år danset argentinsk tango, hvor jeg bl.a. har boet i Argentina for at arbejde med min dans.

Jeg har lavet 7000+ 1:1 sessioner og har over 10 års erfaring med mentaltræning og angst i elitesport.

Jeg har en dyb forståelse for, hvad der kræves for at tackle de mentale udfordringer, der følger med at være en topatlet og gå efter guldet på et hvert niveau.

Se mit CV her

Ring nu og hør mere