Hvad er EYEFULNESS

Hvad er EYEFULNESSTM

Eyefulness handler om at se med lethed – Synsindtryk skal helst komme ligeså let til øjnene som lyd til ørene, og følelsen af stof til fingerspidserne. Eyefulnesskonceptet er designet til dig, der har synsproblemer og som gerne vil forbedre synet på naturlig vis og bevare det bedst mulige syn resten af livet. Det kan være du enten er nærsynet, langsynet eller har alderssyn og f.eks. bruger briller, linser, skærmbriller eller læsebriller. Det kan også være at du bare oplever varierende syn eller føler at dine øjne tit bliver trætte og anstrengte, når du f.eks. arbejder ved din computer. Da det er nemmere at forebygge end at helbrede er konceptet også for dig, der har et godt syn og gerne vil lære gode synsvaner for at bevare et godt syn længst muligt – helst hele livet.

Eyefulness er en slags mindfulness for syn og øjne. Da det handler om at slappe af i og omkring øjnene og da sind og øjne påvirker hinanden, handler det også om at slappe af i sindet.. En vigtig del af af Eyefulness er også om at blive bevidst om hvordan øjnene bruges og få sunde synsvaner ind i hverdagen. Den tilgang hviler på teorier og erfaringer af Dr. Hawkins og Dr. Bates, som jeg kombinerer med trænings- og afspændingsmetoder fra bl.a. yoga, meditation og mindfullness. Hele konceptet hviler desuden på min store erfaring med psykosomati, som handler om hvordan sindet, psyken og livsomstændigheder påvirker kroppen og herunder synet. Derfor vil Eyefulness ikke kun hjælpe dig til at forbedre og bevare dit syn, men potentielt også forbedre andre aspekter af dit liv.

Eyefulness kan både bruges som forebyggelse og som forbedrende. Det er som udgangspunkt nemmere at forebygge end at helbrede. Det handler om at slapppe af, se med lethed og bruge øjnene på den sund og god måde.

Lær mere om foredraget: Sådan forebygger i skærmøjne og nærsynethed her

Vil du have besked når der starter et nyt EYEFULNESS kursus op, kan du skrive til mig her

Hvad er Eyefulness ikke?

Eyefulness er ikke et alternativ til at gå til øjenlæge og optikker for at få udredt sine synsproblemer. På samme måde som man f.eks. heller ikke skal erstatte det at gå til yoga og forbedre din bevægelighed, med at gå til lægen med eventuelle bevægelighedsproblemer.    

Det er heller ikke en garanti for at du i fremtiden kan undvære dine hjælpemidler fuldstændigt eller at du måske på et tidspunkt vil få brug for briller el lign senere i livet. 

Samtidig er Eyefulness ikke for dig der er øjenopereret eller under 18 år. 

Min egen forandringsproces

Mit syn var dårligt – så blev det godt I midten af 40érne havde jeg dage hvor jeg ikke kunne læse en SMS, og jeg var ved at blive smidt af NemID fordi jeg delvist var nødt til at gætte tallene. Og både læge og optikker sagde at det måtte jeg bare lære at leve med og lægen grinede og sagde sådan er det bare når man bliver over 40. Det ville jeg ikke acceptere uden at gøre en indsats først. På det tidspunkt havde jeg hjulpet rigtig mange andre og mig selv med forskellige fysiske udfordringer ved hjælp af psykosomatik og besluttede mig for at give det 3 måneder. Men så godt allerede efter 2-3 uger. Og da jeg efter 3 måneder kom til øjenlægen var der ingen snak om briller og lignende.

På det tidspunkt underviste jeg meget i mindfulness og begyndte at inddrage forbedring af synet i undervisningen, og efter timerne sagde deltagerne de så bedre efter timerne. Det blev starten på EYEfULNESS

EYEFULNESS er et Charlotte Bang koncept

Ring nu og hør mere