Behandling af emetofobi med hypno- og psykoterapi – læs Mias historie

Hypnose psykoterapi mod angst for opkast

Jeg slap min emetofobi, og nu kan jeg besøge min syge mormor!

Charlotte Bang hjalp mig til at slippe min emetofobi.

Emetofobien styrede mit liv

Min angst for opkast styrede mit liv i en længere periode, men jeg slap min emetofobi og kom heldigvis hurtigt af med den.

Jeg led ret voldsomt af emetofobi. Hver dag var jeg konstant bange for, om folk skulle kaste op, eller om jeg selv skulle kaste op. Jeg havde meget svært ved at tage offentlig transport, for i mit hoved så jeg bakterier over det hele og tænkte: “Hvad nu hvis der er sygdomsbakterier på de håndtag eller den knap der?” Det endte ud i kaos inde i mit hoved, for sygdom var lig med opkast. Min emetofobi styrede mit liv.

Jeg gik ikke i byen med vennerne

Jeg endte med at lade være med at tage i byen med mine venner, for druk var også lig med opkast, når folk fik for meget at drikke. Jeg kunne ikke have det. Jeg gik i panik, fik koldsved, rystede over det hele og var helt ude af den. Og sådan en reaktion kunne jeg få bare ved at høre, at nogen i min familie, som bor ret langt væk, havde ligget med roskildesyge.

En dag fik jeg nok

En dag fik jeg simpelthen nok, for det havde udviklet sig i sådan en grad, at jeg konstant vaskede mine hænder eller sprittede dem af. Min emetofobi havde taget styringen.

Jeg kontaktede først en masse psykologer, men ingen af dem kunne give mig den rette hjælp. Ikke engang da de anbefalede mig at tage tyren ved hornene og konfrontere mig selv med opkast; det gjorde det kun værre. Det var ikke vejen til at slippe min emetofobi.

Så en dag fandt jeg frem til, at hypnose kunne hjælpe mig, og jeg fik anbefalet Charlotte. Allerede efter første gang var der en kæmpe forskel!

På besøg hos min syge mormor efter første behandling hos Charlotte

Jeg skulle besøge min mormor, som var blevet opereret, og hun havde det ikke så godt efterfølgende. Hun fik kvalme på grund af medicinen. Mormor fortalte mig, at hun godt kunne komme til at kaste op, når hun skulle spise, men jeg fik en helt anden reaktion end jeg var blevet vant til. Det var slet ikke den med at flygte ud af døren. Modsat tidligere var jeg helt klar til at hjælpe hende.

Jeg fandt fx. ud af, hvor poserne, som patienter kan kaste op i, var henne, så jeg hurtigt kunne give den til min mormor, hvis hun blev dårlig. Der var ingen panik, og jeg var fuldkommen overrasket over, at jeg reagerede sådan.

En behandling mere og så var min fobi helt væk

Jeg kunne dog stadig godt mærke, at der var lidt tilbage af min fobi, så jeg fik endnu en gang hypnose hos Charlotte. Der har intet været siden.

Min hverdag bliver slet ikke styret af angst, jeg tænker ikke på opkast hele tiden. Får jeg kvalme, så spekulerer jeg ikke videre over det. Jeg kan køre med offenligt transport, og det rører mig ikke det mindste, hvis jeg hører om, at folk har ligget og været syge med opkast.

Det er helt fantastisk, og jeg takker mange gange!

Kh Mia

Læs min uddybende artikel om emetofobi – eller den korte 10 ting du skal vide om emetofobi.

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere