10 ting du skal vide om emetofobi (angst for opkast)

10 ting du skal vide om emetofobi (angst for opkast)

Emetofobi, kvalme, ubehag

Behandling af angst for opkast – læs her

Kort om emetofobi (angst for opkast)

1: Emetofobi er en angstlidelse. Det handler ikke om at ”jeg kan ikke lide at kaste op”, men om en voldsom og irrationel angst. Den kan være livsødelæggende.

Emetofobi, kvalme, ubehag2: Mennesker, der lider af emetofobi, kan blive dårlige ved tanken om, at de selv eller andre skal kaste op. Det kan være så alvorligt, at de tror, at de skal dø, hvis de udsættes for egen eller andres opkast.

Emetofobi, kvalme, ubehag3: Nogen kan huske, hvornår deres emetofobi begyndte. Det kan være i forbindelse med en traumatisk oplevelse med opkast. Andre har lidt af angsten altid eller kan ikke huske, hvornår og hvordan den begyndte.

Emetofobi, kvalme, ubehag4: Emetofobi er en ret ukendt angstlidelse, og der er ikke forsket meget i sygdommen. En hollandsk undersøgelse viser, at op mod 7-8% af en befolkning kan være lettere ramt af emetofobi. For en mindre gruppe påvirker emetofobien alt i deres liv. Fordi lidelsen er så lidt kendt, får mange ikke den rigtige behandling.

Emetofobi, kvalme, ubehag5: Der er stor risiko for, at den der lider af emetofobi bliver fejldiagnosticeret. Symptomerne og adfærden kan forveksles med fx spiseforstyrrelser, OCD, panikangst, social eller generel angst.

Emetofobi, kvalme, ubehag6: Mange med emetofobi har et anstrengt forhold til mad, fordi de er bange for madforgiftning og risiko for opkast. Det kan handle om fx. restaurantbesøg, fødevarehygiejne og datomærkninger.

Emetofobi, kvalme, ubehag7: Sammenkomster, hvor der drikkes alkohol kan virke skræmmende på den, der lider af emetofobi. Der er risiko for, at man selv eller andre kaster op i fuldskab. Emetofobi kan derfor udvikle sig til en slags social fobi, hvor man undgår selskab.

Emetofobi, kvalme, ubehag8: Den, der lider af emetofobi, undgår måske at rejse. Udsigten til egen eller andres transportsyge er ulidelig.

Emetofobi, kvalme, ubehag9: Emetofobien kan have mange andre udtryk i den enkelte: rengøringsvanvid, afstandtagen til børn og syge mennesker, besvær ved at færdes i det offentlige rum, butikker mv.

Emetofobi, kvalme, ubehag10: Emetofobi kan behandles. Symptomerne på emetofobi kan være meget komplekse, mens årsag og behandling, som regel er ret simple

Kontakt mig for en gratis og uforpligtende samtale på 52 50 81 81
eller via formularen her.

Behandling af angst for opkast – læs her

Læs testimonials fra klienter, der har haft glæde af min emetofobi-behandling fx.
Caroline fik 4-5 måneders behandlinger + én mere et halvt år senere
Malene kom hos mig tre gange og hendes livskvalitet er forbedret betydeligt

Læs min uddybende artikel om emetofobi.

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere