Angst for opkast – for 80% er tre sessioner nok

Angst for opkast – for 80% er tre sessioner nok

Charlotte Bang, hypnose, behandling, session

For 80% er tre sessioner nok

Jeg har rigtig gode resultater med at hjælpe mine medmennesker af med deres angst for opkast.

De fleste – omkring 80% – slipper enten deres emetofobi helt i løbet af de tre sessioner, som et grundforløb består af, eller de opnår, at angsten mindskes til et niveau, som de kan håndtere og leve med. De resterende 20% har brug for flere sessioner for at opnå en forandring, som de er tilfredse med.

Mine bud på mulige grunde til et længere forløb

Der kan være mange forskellige årsager til at et menneske har brug for flere behandlingsgange. Baseret på mine over 6 års erfaringer med emetofobibehandling giver jeg her mine bud på de psykiske årsager, der kan ligge til grund for, at det ikke går lige hurtigt for alle.

  • Klienten har forventninger om, at det skal gå hurtigere end han/hun er klar til. Han/hun har ikke tålmodighed til at lade processen gå sin gang.
  • Klienten har “sidegevinster” fra emetofobien. En sidegevinst kan f.eks. være, at hvis man har svært ved at sige nej i forskellige situationer, kan emetofobien fungere som en velkommen begrundelse for at sige nej.
  • Klienten har andre og måske alvorligere problemstillinger, som må løses først, fordi de spænder ben for at slippe angsten.
  • Den bange del af klienten tror, at det er farligt at slippe angsten, og der er derfor modstand på at slippe problemet.
  • Klienten er ikke klar til at slippe emetofobien. Det lyder helt skørt, men selvom fobien er forfærdelig, så er den på en måde velkendt og tryg. Klienten kender måske slet ikke sig selv uden den. Det paradoks kan vise sig som en modstand i behandlingen.
  • Klienten har sluppet angsten men har ikke tillid til den er væk, så angsten for at den kommer tilbage spøger. Så må vi arbejde med at tro på problemet er væk, selv når det reelt er væk.
  • Klienten har ikke råd, eller er ikke klar til at prioritere at betale for det nødvendige antal behandlinger.

Det er vigtigt for mig at sige, at man kan ikke gøre for det, hvis man har nogle af ovenstående ting med sig i bagagen. Så er det en del af processen, og det gør, at man må have lidt mere tålmodighed med sig selv. Og så arbejder vi bare med modstanden eller de tilstødende problemstillinger som en del af processen hen mod et emetofobifrit liv.

Ingen garantier, men gode resultater

I sagens natur findes der ikke garanti for resultatet af et forløb. Vi kan – heldigvis – aldrig gøre mere, end et menneske er klar til. Det jeg kan sige er, at langt de fleste kommer sig over deres emetofobi i et forløb hos mig. Enten kommer de sig helt, eller fobien dæmpes til et niveau, hvor de kan have et godt liv med det.

Hver enkelt person er forskellig og helt unik. Og man forandrer sig hurtigst, når man føler sig tryg i processen, og det hele foregår i et tempo og på en måde, man er tryg ved. Derfor ligger det mig meget på sinde, at fortælle mine klienter om, hvordan et forløb hos mig forløber. (Man bliver fx. aldrig udsat for noget med opkast i et forløb hos mig.)

Jeg oplever ind imellem, at angsten er blevet så lille eller helt væk efter en eller to sessioner, at klienten vælger at bruge den sidste session på et andet problem end emetofobien. Der er blevet plads til at se på andre ting og udfordringer i livet.

Kontakt mig på 52 50 81 81 for en helt uforpligtende samtale om, hvordan jeg kan hjælpe dig med din emetofobi eller med andre udfordringer. Eller skriv til mig i kontaktformularen.

Kærlig hilsen

Charlotte Bang

Læs mere om emetofobi i min lange artikel, eller læs den korte 10 ting du skal vide om emetofobi

Se Andrea fortælle om, hvordan hun kom af med sin emetofobi – på trods af modstand – efter syv sessioner:

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere