Angst for opkast – emetofobi – kan behandles

Angst for opkast – emetofobi – kan behandles

emetofobi - angst for opkast Behandling

Emetofobi er en misforståelse i sindet

Læs min nyere og uddybende artikel om emetofobi.

Hvis du lider af emetofobi (angst for opkast) skyldes det oftest, at dit sind har fået en fejlopfattelse, så det tror, der er fare på færde, hvis du og/eller andre kaster op. Det er en misforståelse og misforståelser kan der rettes op på, også når det gælder emetofobi. Ingen kan gøre for, at de lider af emetofobi, men der kan næsten altid gøres noget ved det. I bunden af siden kan du læse, hvordan Mia slap sin alvorlige emetofobi på meget kort tid.

Emetofobi er altså en irrationel angst eller frygt for opkast. Der er selvfølgelig nok ingen af os, der ligefrem synes, opkast er behageligt eller lækkert. Men problemet opstår, hvis opkast begynder at fylde i dit liv, eller ligefrem tager styringen, sådan at der er normale situationer, du frygter og/eller undgår af frygt for, at situationen kan involvere eller føre til opkast.

Det ubevidste sind

Det ubevidste sinds væsentligste opgave er at beskytte dig. Så hvis det ubevidste sind har en forståelse af, at opkast er farligt, så vil det ubevidste sind selvfølgelig prøve at beskytte dig, mod sådanne situationer. Det ubevidste sind er din hjælper, og gør altid det bedste, det kan for at hjælpe og beskytte dig. Så hvis dit ubevidste sind tror, at opkast er farligt på den ene eller anden måde, er det vel ret logisk, at det vil hjælpe dig med at undgå de situationer. Heldigvis kan vi arbejde med det ubevidste sind, for at gøre det trygt og forstå at opkast er ufarligt. Jeg er ekspert i at guide mennesker med at slippe deres emetofobi. I de sensete 6 år er emetofobi, det problem jeg har arbejdet mest med, og over 90 % har sluppet emetofobien efter et kort forløb. For enkelte skal der mere til.

Min bagggrund med emetofobi

Efter at have arbejdet intensivt med emetofobi i 5 år, gik det en dag op for mig at jeg nok selv havde det i en grad som barn, og ung. For jeg kan huske, at jeg troede jeg ville dø, hvis jeg skulle kaste op. Og ja jeg kastede jo nærmest aldrig nogen sinde op. Begge ting er typisk for mange af de emetofobikkere, jeg har mødt gennem årene.

Dengang i forrige årtusinde, havde man ikke så meget fokus på, at det kunne være en angst. Heldigvis tog jeg det ikke med ind i voksenlivet. Men er der desværre mange der gør. For nogle bliver det endda værre med årene, hvis det ikke bliver behandlet. Desværre for af de problemstillinger, jeg er støt på gennem årene, er emetofobi noget af det, der virkelig kan hæmme et menneskes livskvalitet. Hvis du vil tale med en der ved noget om emetofobi, er du velkommen til at booke mig for en gratis uforpligtende snak. Jeg starter aldrig et forløb op, uden en indledende snak.

Hvis du lider af emetofobi eller andre fobier for den sags skyld, kan du ikke gøre for det, for det er det ubevidste sind, der styrer showet med fobier. Du ved sikkert godt med din logik, at det er ulogisk at være bange for opkast og/eller kvalme, og alligevel, hvis du lider af emetofobi, kan du ikke styre det. Der er jo ikke nogle der får emetofobi eller andre fobier med vilje. Men du kan søge professionel hjælp,  for at komme af med fobien.

Symptomer på emetofobi

Det er min erfaring, at emetofobi kan komme til udtryk på forskellige måder:

 • Frygt for egen opkast
 • Frygt for at få kvalme
 • Frygt for andres opkast

Derudover kan fobien sprede sig til alle tænkelige situationer, som potentielt kan skabe en af ovenstående situationer. Det kan f.eks. være:

 • Overdreven tjek af holdbarheden på mad
 • Fokus på andres køkkenhygiejne
 • Ikke at kunne spise hos andre eller ude i byen
 • Transportangst, hvad nu hvis jeg bliver dårlig på turen
 • Holden ekstra øje med, hvordan andre har det
 • Undgå andre mennesker
 • Frygt for rejser
 • Frygt for fester med alkohol
 • Overdreven håndvask
 • Ikke ville have børn og graviditetskvalme

Jeg har udviklet et program til et emetofobifrit liv

Jeg har allerede støttet rigtig rigtig mange mennesker til et emetofobifrit liv. Baseret på mine erfaringer, med at hjælpe mennesker til at være afslappede og trygge omkring kvalme og opkast, har jeg udviklet et effektivt kort forløb. Forløbet involverer forskelige teknikker indenfor hypnose, coaching, mindfulness, NLP og psykoterapi. Formålet med forløbet er, at lære det ubevidste sind, at opkast er ufarligt. Sådan at du kan slippe emetofobien og kan bruge din energi på, det du ønsker at bruge energien og dermed bruge dit liv, på det du ønsker fremfor på din emetofobi.

Jeg vil rigtig gerne samarbejde med dig.  Du er velkommen til at kontakte mig for en helt gratis uforpligtende snak, om dit problem og hvordan du ønsker at have det. Hvis du har et barn med emetofobi er du også velkommen til at booke en gratis indledende samtale. Jeg starter nemlig aldrig et forløb op uden en indledende snak.

Du kan booke en gratis samtale ved at ringe til mig på 52 50 81 81 eller skrive til mig her.

Kærlig hilsen

Charlotte Bang

Du kan læse her, hvordan Mia slap sin emetofobi, og fik styringen tilbage i sit liv

Læs min nyere og uddybende artikel om emetofobi.

#emetofobi, #angstforopkast #frygtforopkast #opkast #hypnosemodemetofobi #emetofobibehandling

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere