Frygt for højder – Akrofobi

Frygt for højder – Akrofobi

frygt for højder, højdeskræk

Lider du af frygt for højder – Akrofobi

Så er der  hjælp at hente

Der er forskel på frygt for højder og en rationel vurdering af situationen. For der er selvfølgelig sund fornuft i at have en vis påpasselighed for højder. I nogle tilfælde kan det jo være farligt, hvis vi ikke tager vores forholdsregler. Der er jo f.eks. ingen grund til at gå og balancere på kanten af en bjergside eller gå på kanten af et tag uden rækværk.

Men i de fleste situationer kan man kan være oppe i højderne og rationelt set være både tryg og sikker uden frygt eller panik. Men hvis du lider af frygt for højder, så er det jo ikke den rationelle del af hjernen der styrer. Så er det din underbevidsthed der kører showet, fordi den på en eller anden måde og på et eller andet tidspunkt har fået en fejlprogrammering om at højder er farlige. Hjernens formål med fobien er at beskytte dig. Problemet er bare at hjernen har misforstået, hvornår der virkelig er fare på færde, og hvornår der ikke er. Fordi programmeringen er ubevidst, kan du ikke kontrollere det.

Symptomer og frygtens natur

En af udfordringerne med fobier er, at det er så ubehageligt og vi ikke kan kontrollere det. Mange mennesker begynder derfor at lytte til frygten og undgå situationer, hvor de kan blive udsat for det, der trigger deres fobi. Hvis det sker, er det fobien der styrer dig og ikke dig der styrer fobien. Og problemet er at den kan begynde at sprede sig, så der kan være flere og flere ting, du så ikke kan. Fobier og angst har det med at sprede sig, når vi adlyder den.

For mange mennesker betyder frygten for højder, at de undgår ting som de gerne vil, eller at de ikke nyder det, når de er i højderne. Desforuden bruges der livs-energi på frygten. Denne energi skulle jo meget hellere bruges på konstruktivt at leve livet.

Symptomerne på frygt for højder kan være forskellige fra person til person og også fra gang til gang. Eksempler på symptomer er:

 • Hjertebanken
 • Svedige hænder
 • Sveder uden fysisk anstrengelse
 • Svimmelhed
 • Kvalme
 • Lysten til at flygte
 • Koncentrations-besvær f.eks. om en samtale
 • Åndenød
 • Rysten
 • Ondt i maven

Når frygten opstår er kroppen i alarmberedskab, fordi den tror der er fare på færde. Det er en god evne at have, når der vitterlig er fare på færde. Når der er alarmberedskab går det uden om den rationelle analytiske del af hjernen, fordi hvis du er ved at blive spist af en løve, så er der ikke tid til at tænke, for så er du måske allerede spist. Der skal handles hurtigt, når der er en reel fare. Når vi taler om frygt for højder generelt, er det bare ikke længere en rationel frygt men en fejlprogrammeret frygt.

Frygt for højder – hjælp at hente

Heldigvis kan der gøres noget ved det. Jeg har rigtig gode og hurtige erfaringer med at behandle folk med fobier. Jeg bruger en kombination af forskellige værktøjer til at omprogrammere den fejlprogrammering, som det ubevidste sind har fået.

Det kan du gøre

Lad vær med at lade frygten styre dig. Trods den og acceptere at frygten kan komme. På den måde styrer du – du har kontrollen og lader ikke frygten styre dit liv. Derudover anbefaler jeg:

 • Træk vejret
  • Træk vejret gennem næsen, det aktiverer det parasympatiske nervesystem, og får dig til at slappe af
  • Lav udåndingen længere end indåndingen. Du kan evt. tælle til 4 på indåndingen og 6 på udåndingen
 • Kig ud i horisonten
  • Lad vær at kigge direkte ned. Og hvis du vil kigge ned, så flyt synet langsom fra horisonten og ned, så du gradvist vænner dig til det.
 • Få hjælp til at få om-programmeret dit ubevidste sind.

 

Hvis du vil høre mere, kan du kontakte mig på 52508181 eller sende mig en mail her og høre mere om, hvordan jeg arbejder med at om-programmere dig til at være tryg ved højder så du har styringen i dit liv.

Ha en dejlig dag

Kærlig hilsen Charlotte Bang

 

 

 

 

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere