Kan vi arve et problem fra vores Forfædre?

Kan vi arve et problem fra vores Forfædre?

Hypnose personlig udvikling angst

 

 

 

 

I min NLP- og HYNOSE klinik sker det jævnligt at et menneske kommer med et problem. Når problemet undersøges nærmere — JA så er det ikke ualmindeligt at det startede i en af forældrenes generationer.  Det er ofte til stor overraskelse for klienten i stolen, og de siger ofte ”GUUUD det havde jeg slet ikke tænkt på”. Eller   ”Hvor vildt” Et par af mine mange eksempler er  at.” En kvindes angst og utryghed blev grundlagt i familien, da hendes mor mistede den ene forældre som lille barn. Et andet eksempel er at en klients seksuelle problemer blev skabt som et mønster i familien da en bedstemor tilbage i tiden blev udnyttet seksuelt og fik barn udenfor ægteskab.

Det forunderlige er at, når klienten arbejder med det i generationslinjen skabte mønster JA SÅ RYKKER det SOMREGEL hurtigt for klienten. Det er virkelig tankevækkende hvor mange af vores overbevisninger og handlinger der skyldes programmeringer og Problemer som vi har arvet fra vores forfædre, uden at vi ved hvorfor. Muligvis gav disse adfærdsmønstre eller overbevisninger mening på det tidspunkt og sted hvor de blev skabt, men det gør de ikke altid længere.  Det er måske en god ide at have respekt for edderkopper men det giver måske ikke mening at være bange for danske edderkopper.

5 aber der opgav bananer selvom Aber Elsker Bananer

Neden stående forsøg er Tankevækkende omkring,: I hvor høj grad vi kommer til, at tro på det vi hører og oplever uden at ane eller stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det er sådan. Forsøget siges at være udført af forskeren Harlow. Jeg har ikke fundet den orginale artikel, men her er Forsøget.

5 aber blev sat ind i et bur. I buret var en trappestige med bananer, hvad gør aberne ja de går selvfølgelig efter bananerne. Inden de når bananerne, bliver de oversprøjtet med iskoldt vand. Dette gentager sig indtil de opgiver deres Elskede Bananer. Herefter udskiftes en af aberne med en ny abe, der jo intet aner om vandoverspulingerne. Den nye abe går selvfølgelig efter bananerne, men bliver forhindret af de andre aber som jo tror, at så bliver de overspulet med vand.

Endnu en Ny Abe nr. 2 bliver sat ind i buret, også helt uvidende om vandoverspulingerne. Hvad TROR DU  nye Abe nr. 1, reagerer da Ny abe 2 går efter bananerne?????

Ja den forhindrer også ny abe nr 2 i at gå efter bananerne. Også selvom den aldrig har oplevet at bliver overspulet af vand. Den har jo uden af forstå, hvorfor lært af de gamle aber, at det ikke kan betale sig og er farligt at gå efter Bananerne. Til sidst sidder der 5 nye aber i buret, ingen af dem har prøvet at bliver overspulet med vand, og alligevel går ingen af dem efter bananerne. TANKEVÆKKENDE

Er jeg en abe?

Kan det tænkes, at vi mennesker nogen gange har forskellige af ovenstående roller? Jeg kan for mit eget vedkomne sige et rungende JA, ikke fordi jeg er stolt af det, men fordi jeg har nedarvet det, og ikke engang altid er bevidst om.

For ja nogen gange er jeg aben, der uden at vide hvorfor, ikke går efter det jeg virkelig ønsker. Nogen gange er jeg den nye abe, der uden at vide, hvorfor prøver at tale andre fra noget, og nogen gange er jeg en gammel abe, der har oplevet noget tidligere, som gav en negativ erfaring og nu tror den sandhed også  gælder for de andre og i nyere tid.

Skabelse og fastholdelse af uhensigtsmæssige mønstre

Ovenstående forsøg kan jo ses som en analogi til at forklare udviklingen og fastholdelsen af forskellige kulturer som f.eks.

  • Virksomhedskulturer
  • Samfundskulturer
  • Familiemønstre

At vi Arver og fastholder er jo fantastisk, når det gælder alle de mønstre der får os og kulturen til at blomstre Men problemet opstår alle de steder, hvor vi holder os selv, eller hele organisationer og familier tilbage!!!!.

Set i lyset af ovenstående forsøg og mine egne erfaringer med hypnose, er det nærliggende at reflektere over, hvordan Janteloven er opstået, og om ikke det er tid til at slippe den helt??

Ofte hører jeg: ”Jamen hvis jeg er og kan noget, så er de andre mindre værd” og til det vil jeg sige: ”NEJ NEJ og nej det er en fejlprogrammering”. ” Vi er alle ligeværdige som mennesker uafhængige af hvad vi kan”

”Ved at gøre det du virkelig brænder for, og gå efter de ”Bananer” du ønsker,  kunne andre måske føle sig inspireret og gad vide hvor mange der lader sig inspirere af DIG….så mit tip er:

  • Find ud af hvad du ønsker og brænder for
  • Læg mærke til om den kultur du er i støtter dig
  • Gå så efter det der føles rigtigt
  • Nyd processen

Rigtig God fornøjelse”

Kærlig hilsen Charlotte Bang

 

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere