Er der Sammenhæng mellem Bh-vaner og Brystkræft?

Er der Sammenhæng mellem Bh-vaner og Brystkræft?

 

Nu er jeg stødt på sammenhæng mellem brystkræft og bh´er flere gange……og

Nu må jeg simpelthen dele det med mine medsøstre!!!.

Hvis nedenstående virkelig er sandheden, så gælder det om at få smidt bh´en!!

Det er ikke fordi jeg er ekspert i emnet sammenhæng mellem brug af bh og brystkræft, men jeg deler her noget, som jeg har læst og synes er væsentligt. Måske vil Du undersøge det nærmere og/eller tage stilling til, hvor meget du vil gå med bh??. Resultaterne er citeret fra en bog om årsagerne til kræft af Andreas Moritz.

Sammenhængen ml. brystkræft og brug af bh kan skyldes at lymfestrømmen hæmmes  

Når vi bruger bh, så er det ydre tryk på lymfekarene større, end det indre tryk i karene, og dermed kan lymfen ikke rigtig flyde frit i karene og dermed ikke gøre sit arbejde ordenligt. Lymfesystemet indgår i et tæt samarbejde med immumforsvaret om at holde kroppen fri for skadelige stoffer og fjerne bla. kræftceller. Ifølge forskeren David Moth ser det ud somom, selv en let bh vil forårsage et ydre pres på lymfekarende, som overstiger det indre pres i  vores lymfekar og -system.

Andre forskningsresultater:

C.Hsieh & D. Trichopoulos. European Journal of Cancer 1991: nr 27(2) side 131-35.

De undersøgte kvinder i alderen før menopausen,og  fandt, at kvinder der går med bh, har dobbelt så stor risiko for at få brystkræft, som kvinder i samme aldersgruppe der ikke går med bh.

Singer og Grismaijer undersøgte i begyndelsen af 90´erne 4500 kvinder og deres bh vaner i fem byer i USA.

 

De fandt at:

3/4 af de kvinder, som gik med bh 24 timer i døgnet, fik brystkræft.

1/7 af de kvinder, der gik med bh hele dagen, men tog den af når de gik i seng, fik brystkræft.

1/152 af de kvinder, der gik med bh mindre end 12 timer om dagen, fik brystkræft.

1/168 af de kvinder, som sjældent eller aldrig gik med bh, fik brystkræft.

 

Det som Andreas Moritz skriver er at : “kvinder som gik med bh 24 timer i døgnet, havde 125 større chance for at få brystkræft, end dem som aldrig eller sjældent gik med bh og at kvinder der aldrig gik med bh havde samme forekomst af brystkræft som mænd.” Det er da værd at tænke over.

Jeg ved ikke om der findes undersøgelser der peger i den modsatte retning og hvor valideret undersøgelserne er.

Jeg tænker over hvormeget jeg går med bh!!!

Min egen logik siger mig, at når man laver et ydre pres på kroppen, så påvirker det flowet i de kar, som ligger yderligt i kroppen. Med min nye viden tænker jeg ihvertilfælde selv mere over, hvor længe og hvornår jeg går med bh. Og ja hvis jeg har den på hele dagen, tilstræber jeg at lukke den op en gang i mellem, fordi min logik siger mig, at det er bedre hvis der indimellem er frit flow i lymfen. Det råd er hermed givet videre!!  Jeg synes også det er interessant i forhold til hele denne her bølge af tøj i “SHAPE IT” design. Som holder formerne på plads, men som strammer som bare pokker.  Med min nye viden skal jeg ikke nyde noget skal du?

Hvis du undersøger sagen nærmere, hører jeg gerne fra dig.

Jeg har haft flere klienter med kræft i hypnose og har i den forbindelse læst temmeligt meget om kræft og det er sådan jeg er støt på sammenhængen bh´er og brystkræft.

Hvis du har lyst, kan du læse mere om  Hypnose her

Ha´en smuk dag

Kærlig hilsen Charlotte

 

 

 

 

Author: Charlotte Bang

Kommentering er slået fra.

Ring nu og hør mere